Magazín plný užitečných rad a tipů pro majitele domů, bytů a zahrad.

Jakou podlahu volit do kuchyně

podle na 21.4.2014 v Dům a byt s Žádný komentář

Výběr podlahy do kuchyně je bezesporu jedno z nejtěžších rozhodování. V tomhle článku si přiblížíme výhody a nevýhody těch nejběžnějších typů podlah.

Linoleum a PVC

Asi nejvhodnější druh podlahy do kuchyně. Podlaha v kuchyni musí být dobře smývatelná, což nám linoleum dovolí. Velikou výhodou je pak příjemná teplota. V kuchyni můžeme chodit bosí a přitom nás podlaha nebude nepříjemně studit. Nevýhodou je ale poměrně malá odolnost této podlahy. Tato podlaha se lehce poškrábe, lehce se do ní dělají rýhy a také se lehce může spálit. Například u kamen je tento typ podlahy naprosto nevhodný.

Kachličky a kamenná podlaha

Tenhle typ podlahy je také poměrně častý. Výhodou je veliká odolnost vůči teplu a ostrým předmětům. Tato podlaha hodně vydrží a velmi mizerně se dá poškrábat. Při pádu vařícího předmětu / uhlíku na zem se nemusíme bát poničení podlahy. Nevýhodou takové podlahy je ale její chladnost. Není dobré na této podlaze chodit bosí a zejména v zimně nás bude hodně studit.

Dřevěná plovoucí podlaha

Tato podlaha je odolná vůči  škrábancům, je dobrá i po tepelné stránce a nebude nás příliš studit. Omývá se stejně dobře, jako obě podlahy zmíněné výše. Horší je to s odolností vůči ohni. Problémem může být spadlý uhlík na podlahu. Další nevýhodou je oproti PVC vyšší pořizovací cena.

 

Štítky: , , , , , , ,

Odebírat

Pokud se vám líbil tento článek, přihlaste se k odběru novinek, aby se vám žádný podobný neunikl.

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nahoru