Jakou podlahu volit do kuchyně
Výběr podlahy do kuchyně je bezesporu jedno z nejtěžších rozhodování. V tomhle článku si přiblížíme výhody a nevýhody těch nejběžnějších typů podlah.
Linoleum a PVC
Asi nejvhodnější druh podlahy do kuchyně. Podlaha v kuchyni musí být dobře smývatelná, což nám linoleum dovolí. Velikou výhodou je pak příjemná teplota. V kuchyni můžeme chodit bosí a přitom nás podlaha nebude nepříjemně studit. Nevýhodou je ale poměrně malá odolnost této podlahy. Tato podlaha se lehce poškrábe, lehce se do ní dělají rýhy a také se lehce může spálit. Například u kamen je tento typ podlahy naprosto nevhodný.
Kachličky a kamenná podlaha
Tenhle typ podlahy je také poměrně častý. Výhodou je veliká odolnost vůči teplu a ostrým předmětům. Tato podlaha hodně vydrží a velmi mizerně se dá poškrábat. Při pádu vařícího předmětu / uhlíku na zem se nemusíme bát poničení podlahy. Nevýhodou takové podlahy je ale její chladnost. Není dobré na této podlaze chodit bosí a zejména v zimně nás bude hodně studit.
Dřevěná plovoucí podlaha
Tato podlaha je odolná vůči škrábancům, je dobrá i po tepelné stránce a nebude nás příliš studit. Omývá se stejně dobře, jako obě podlahy zmíněné výše. Horší je to s odolností vůči ohni. Problémem může být spadlý uhlík na podlahu. Další nevýhodou je oproti PVC vyšší pořizovací cena.